Rzepak zachwaszcza kilkadziesiąt różnych gatunków chwastów. Silne zachwaszczenie obniża plon o 1/3 lub więcej. Podpowiadamy, które chwasty są najgroźniejsze w uprawie rzepaku. Jeśli stwierdzasz je w plantacji koniecznie zaplanuj zwalczanie.
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku nie został określony. Z obserwacji plantatorów wynika, że 25-35 sztuki na 1 m2 może powodować istotną obniżkę w plonie
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 10-20 rośliny 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 20-25 rośliny 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 40-60 roślin/m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 10- 15 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 15-25 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 2- 5 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 10- 15 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 1-2(5) roślin/m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku nie został opracowany. Przyjmuje się, że w większości upraw rolniczych wynosi 5 – 10 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku nie został określony. Przyjmuje się, że w większości upraw rolniczych wynosi 50 – 75 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku nie został opracowany. Przyjmuje się, że w większości upraw rolniczych wynosi 50 – 75 roślin na 1 m2
Ekonomiczny próg szkodliwości w rzepaku to 25-30 roślin na 1 m2