fbpx
Strona głównaCenyRynek mięsaTańsze kurczaki, droższe indyki

Tańsze kurczaki, droższe indyki

W Polsce w drugim tygodniu kwietnia kurczęta brojlery skupowano przeciętnie po 3,40 zł/kg wobec 3,42 zł/kg tydzień wcześniej. Cena tego żywca była o 3% niższa niż przed miesiącem, ale o 3,5% wyższa niż przed rokiem.

Za indyki dostawcy uzyskiwali przeciętnie 4,55 zł/kg, o 3 gr/kg więcej niż w pierwszym tygodniu kwietnia. Cena indyków była zbliżona do notowanej przed miesiącem, ale o 10% niższa w odniesieniu do analogicznego tygodnia 2017 r.

Źródło: KOWR

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.