Smaki Warmii, Mazur i Powiśla

Warmińsko Mazurska Izba Rolnicza wspólnie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Warmińsko – Mazurskiego organizuje kolejną, bo już XIV edycję konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla – szansą na sukces”

Celem konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego oraz promocja produktów i potraw, specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego tego regionu. Tematem przewodnim tegorocznej edycji będą ciasta, ciastka i ciasteczka oraz potrawy z gęsi.

Uczestnikami mogą być uczniowie szkół gastronomiczno-spożywczych z województwa warmińsko-mazurskiego oraz restauracje, a także osoby fizyczne w tym rolnicy, koła gospodyń wiejskich oraz organizacje zrzeszające osoby fizyczne.

Wypełnione karty zgłoszenia produktu i/lub potrawy wraz z załączonymi przepisami należy przesłać na jeden z podanych poniżej adresów z dopiskiem: „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla szansą na sukces” do 19 marca 2019 r.

Zgłoszenia:
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza
ul. Towarowa 1, 10-416 Olsztyn
E-mail: konkurssmaki@gmail.com
fax: 089 535-48-43

Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Rolnictwa, ul. Emilii Plater 1, 10-562 Olsztyn
E-mail: k.klos@warmia.mazury.pl
fax: 089 521-98-53

Źródło: WMIR