Nie tylko na temat systemów jakości

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego organizuje  cykl jednodniowych szkoleń dotyczących mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

W ramach tego projektu zaplanowano  zorganizowanie  8 szkoleń seminaryjnych dla:  producentów produktów zarejestrowanych jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność, producentów zainteresowanych włączeniem się do systemów jakości,  pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, izb rolniczych, lokalnych grup działania, organizacji pozarządowych i przedstawicieli samorządów.

Na seminarium będą wykłady miedzy innymi na  systemów jakości produktów rolnych i środków spożywczych, poprawy organizacji łańcucha dostaw żywności (przetwarzanie i wprowadzanie do obrotu produktów wysokiej jakości), sprzedaż bezpośrednia i handel detaliczny przetworzonych i nieprzetworzonych produktów żywnościowych pochodzących z własnego gospodarstwa.

Źródło: PIPRiL