DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 498,5 | -0,4 | ||||||||||||
indory | 6 080,9 | 0,4 | ||||||||||||
indyczki | 5 795,0 | -0,8 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 995,0 | 4,9 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 826 | -3,4 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 419 | 2,3 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 524 | -0,4 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 568 | 1,1 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 976 | 3,6 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 900 | 1,0 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 860 | -1,6 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 321 | -0,8 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 804 | -2,6 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 094 | 1,7 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 6 033 | 1,8 | ||||||||||||
udźce z indyka | 10 078 | 2,4 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 789 | 8,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 275 | 8,0 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 550 | -2,1 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 825,9 | -3,4 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 282,8 | 1,5 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 084,1 | -2,6 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 500,9 | 1,5 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 954,0 | 4,5 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 645,5 | 1,2 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 664,9 | 0,1 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 768,2 | 0,1 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 272,2 | -1,0 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 151,6 | 2,6 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 953,0 | 1,8 | ||||||||||||
udźce z indyka | 10 035,0 | 2,8 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 699,2 | 7,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 202,2 | 8,4 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4273,3 | -1,6 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 607 | -1,4 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 12 778 | -0,7 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 12 660 | -0,6 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 620 | 0,0 | ||||||||||||
jałówki | 12 471 | -0,6 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 143 | -2,7 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 010 | 1,2 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 600,73 | 11,2 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 863,01 | 16,2 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 11,00 | 11,9 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,61 | -5,9 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,58 | -1,2 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,21 | -1,6 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w LUTYM za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 8 660 | brak danych | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 574 | -3,1 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 544 | 2,2 | ||||||||||||
36,1-40 kg | brak danych | brak danych | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 452 | 0,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 840 | -0,39 | ||||||||||||
klasa E | 5 728 | -0,62 | ||||||||||||
klasa U | 5 313 | -1,09 | ||||||||||||
klasa R | 4 934 | -1,23 | ||||||||||||
klasa O | 4 333 | -2,24 | ||||||||||||
klasa P | 3 623 | -1,06 | ||||||||||||
S-P razem | 5 640 | -0,69 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 454 | 1,0 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 340 | 1,32 | ||||||||||||
szynka gotowana | 15 534 | 2,56 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 205 | -2,40 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 160,42 | 0,8 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)