fbpx

Smaki Regionów

Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich rozpoczęło się w niedzielę święto polskiej żywności. Tak zainaugurowano rozpoczynającą się w poniedziałek już po raz 30. imprezę – Polagra Food.

„Smaki Regionów”, kolejny raz prezentowane w Wielkopolsce, są także elementem promocji wielkiej kampanii „Trzy znaki jakości” – „Chronionego Oznaczenia Geograficznego”, „Chronionej Nazwy Pochodzenia”, ale także „Gwarantowanej Specjalności Tradycyjnej” – powiedział minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki podczas uroczystości otwarcia. – Nie dałoby się zorganizować tego przedsięwzięcia, gdyby nie wspaniały, polski surowiec rolny, który produkowany jest nadal w gospodarstwie rodzinnym, które w tej nowej perspektywie finansowej będzie mogło skorzystać ze szczególnego wsparcia – podkreślił szef resortu rolnictwa. Pawilon regionów jest miejscem, gdzie zwiedzający mogą spróbować wyśmienitych wyrobów i potraw, które oparte są o miejscowe produkty, charakterystyczne dla poszczególnych terenów Polski. Jest to doskonała okazja do przypomnienia sobie smaków dzieciństwa i zapoznania się z bogactwem polskiej kuchni.

AT za MRiRW

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.