Smaki Regionów

Na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich rozpoczęło się w niedzielę święto polskiej żywności. Tak zainaugurowano rozpoczynającą się w poniedziałek już po raz 30. imprezę – Polagra Food.

„Smaki Regionów”, kolejny raz prezentowane w Wielkopolsce, są także elementem promocji wielkiej kampanii „Trzy znaki jakości” – „Chronionego Oznaczenia Geograficznego”, „Chronionej Nazwy Pochodzenia”, ale także „Gwarantowanej Specjalności Tradycyjnej” – powiedział minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki podczas uroczystości otwarcia. – Nie dałoby się zorganizować tego przedsięwzięcia, gdyby nie wspaniały, polski surowiec rolny, który produkowany jest nadal w gospodarstwie rodzinnym, które w tej nowej perspektywie finansowej będzie mogło skorzystać ze szczególnego wsparcia – podkreślił szef resortu rolnictwa. Pawilon regionów jest miejscem, gdzie zwiedzający mogą spróbować wyśmienitych wyrobów i potraw, które oparte są o miejscowe produkty, charakterystyczne dla poszczególnych terenów Polski. Jest to doskonała okazja do przypomnienia sobie smaków dzieciństwa i zapoznania się z bogactwem polskiej kuchni.

AT za MRiRW

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności