DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 398,0 | -3,3 | ||||||||||||
indory | 5 986,3 | -0,6 | ||||||||||||
indyczki | 5 808,6 | 0,9 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 731,0 | -0,2 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 467 | -8,2 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 865 | -10,7 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 752 | -0,8 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 465 | -5,1 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 781 | -1,8 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 663 | -1,6 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 680 | -4,0 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 414 | 1,6 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 978 | 0,7 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 16 981 | 2,1 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 879 | -1,5 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 437 | -3,8 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 593 | 0,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 945 | -7,3 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 636 | 1,5 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 465,0 | -8,3 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 746,0 | -11,5 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 751,5 | -0,8 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 328,6 | -4,7 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 607,6 | -3,8 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 381,0 | -2,0 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 404,7 | -5,0 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 492,2 | -3,8 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 301,8 | -0,4 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 046,4 | 3,8 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 802,6 | -1,2 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 280,2 | -4,9 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 494,8 | 1,7 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 772,0 | -9,2 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4369,4 | 3,0 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 303 | 0,33 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 12 790 | -0,33 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 12 672 | -0,86 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 677 | 2,39 | ||||||||||||
jałówki | 12 427 | 0,15 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 096 | -1,3 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 096 | 1,3 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 528,37 | 0,5 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 682,10 | -3,4 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,71 | 3,6 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,55 | -4,7 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,51 | -0,5 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,24 | 1,9 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w MARCU za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 9 380 | 8,3 | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 699 | 1,4 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 968 | 5,6 | ||||||||||||
36,1-40 kg | 8 000 | – | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 830 | 4,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 934 | 2,04 | ||||||||||||
klasa E | 5 861 | 2,22 | ||||||||||||
klasa U | 5 445 | 2,21 | ||||||||||||
klasa R | 5 034 | 2,04 | ||||||||||||
klasa O | 4 431 | 2,50 | ||||||||||||
klasa P | 3 800 | 1,50 | ||||||||||||
S-P razem | 5 757 | 2,05 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 480 | 1,9 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 398 | 2,27 | ||||||||||||
szynka gotowana | 17 166 | -1,41 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 519 | -0,39 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 164,54 | 3,4 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)