Łączą tradycję z nowoczesnością

Warszawa za sprawą odbywającej się właśnie w hali Expo XXI czwartej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw (11 – 13 kwietnia) staje się przez te kilka dni jednym z najważniejszych miejsc dla branży spożywczej. W tegorocznej edycji udział bierze 300 firm z 25 krajów świata.

Wśród nich są reprezentanci Grecji, Tajlandii, Ukrainy, Włoch, Holandii, Wielkiej Brytanii, Czech, Korei, Iranu, Sri Lanki, Chin i wielu innych krajów.

Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Związek Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Fundacja Galicja Vitis, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Godło Promocyjne Teraz Polska.

– Targi po raz kolejny zaskakują mnie swoją wielkością i co jest znamienne, łączą tradycję z nowoczesnością. Są prezentowane najnowsze trendy zarówno z polskich przedsiębiorstw, jaki i zagranicznych. Unia Europejska baczną uwagę zwraca i promuje produkty wysokiej jakości. Ten trend jest widoczny w prawie i na tych targach. Widać na dzisiejszych targach wszystkie trendy, czyli połączenie tradycji z nowoczesnością. Jestem tym naprawdę ukontentowany – mówi  Andrzej Wojciechowicz, ekspert Komisji Europejskiej.

Targi WorldFood Warsaw to rozmowy biznesowe, promocja firm i ich oferty, ciekawe pachnące kuchniami rożnych stron świata degustacje. Ale również bogaty program merytoryczny.

– Jeśli chcecie posłuchać  znanych ekspertów, przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie wziąć udział w panelach tematycznych. Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju i problemów. Zapraszamy jeszcze przez dwa najbliższe dni  – zachęca do odwiedzenia hali Expo XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie  Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów WorldFood Warsaw.

Źródło: WorldFood