fbpx
Strona głównaCenyRynek mięsaFilipińczycy sprawdzają polskie zakłady mięsne  

Filipińczycy sprawdzają polskie zakłady mięsne  

Rozpoczął się audyt służby weterynaryjnych Republiki Filipin w polskich zakładach mięsnych. Celem jest uzyskanie przez Polaków możliwości eksportu mięsa wołowego i wieprzowego.

Rozmowy z na temat eksportu polskiego mięsa wieprzowego i wołowego na Filipiny rozpoczęły się w lutym 2021 r., kiedy to na wideokonferencji z Ambasadorem RP w Manili oraz Dyrektorem Biura Państwowej Agencji Inwestycji i Handlu na Filipinach spotkali się z-ca Głównego Lekarza Weterynarii dr Katarzyna Piskorz wraz z przedstawicielami wybranych biur Głównego Inspektoratu Weterynarii. 

Efektem rozpoczętych rozmów jest audyt przeprowadzany obecnie przez służby weterynaryjne Republiki Filipin w polskich zakładach mięsnych. Jest to kolejny etap procedury mającej na celu uzyskanie dostępu dla polskiego mięsa wołowego i wieprzowego do rynku filipińskiego. Koordynację nad organizacją misji objął Związek Polskie Mięso. Specjaliści służb weterynaryjnych Filipin odwiedzą wybrane zakłady mięsa wołowego oraz wieprzowego. Audyt zakończy się w dniu 29 września br. spotkaniem zamykającym w GIW. 

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.