Wzrost importu wieprzowiny do Chin

Import wieprzowiny do Chin zwiększy się w 2007 r. do 100 tys. ton, czyli będzie czterokrotnie większy niż w 2006 r. Wysokie ceny tego mięsa na rynku krajowym powodują, że restauratorzy zaopatrują się w nie za granicą.


Import stanowić będzie 0,2% spożycia wieprzowiny w Chinach, a jest to kraj, gdzie spożycie tego mięsa jest najwyższe na świecie. Ceny wieprzowiny w sierpniu w Chinach były o 18,2% większe niż rok wcześniej o tej samej porze.

(Agra Europe 2007, nr 2276, s. M/10)
W.M.

N

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności