fbpx

Wzrost importu wieprzowiny do Chin

Import wieprzowiny do Chin zwiększy się w 2007 r. do 100 tys. ton, czyli będzie czterokrotnie większy niż w 2006 r. Wysokie ceny tego mięsa na rynku krajowym powodują, że restauratorzy zaopatrują się w nie za granicą.


Import stanowić będzie 0,2% spożycia wieprzowiny w Chinach, a jest to kraj, gdzie spożycie tego mięsa jest najwyższe na świecie. Ceny wieprzowiny w sierpniu w Chinach były o 18,2% większe niż rok wcześniej o tej samej porze.

(Agra Europe 2007, nr 2276, s. M/10)
W.M.

N

Bayer - baner
Advertisement
McHale - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.

×Mandam - baner corner