fbpx
Strona głównaPozostałeWzrost importu wieprzowiny do Chin

Wzrost importu wieprzowiny do Chin

Import wieprzowiny do Chin zwiększy się w 2007 r. do 100 tys. ton, czyli będzie czterokrotnie większy niż w 2006 r. Wysokie ceny tego mięsa na rynku krajowym powodują, że restauratorzy zaopatrują się w nie za granicą.


Import stanowić będzie 0,2% spożycia wieprzowiny w Chinach, a jest to kraj, gdzie spożycie tego mięsa jest najwyższe na świecie. Ceny wieprzowiny w sierpniu w Chinach były o 18,2% większe niż rok wcześniej o tej samej porze.

(Agra Europe 2007, nr 2276, s. M/10)
W.M.

N

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.