Swojski chleb na Pomorzu

0
492

Z doświadczenia wiemy, jak trudno jest kupić dobre pieczywo w sklepie. Jeśli nawet uda nam się utrafić w niezły smak, musimy pamiętać, że pieczywa przemysłowe zawierają na ogół składniki konserwujące. A niektórzy z nas pamiętają jeszcze niepowtarzalne smaki i zapachy domowych chlebów wypiekanych przez nasze babcie. Żaden przemysłowy wypiek nie jest w stanie dorównać domowemu. Ale nic straconego, na Pomorzu można nauczyć się wypiekać chleb samemu.

Na zajęcia, których głównym bohaterem będzie swojski chleb, swojska wędlina i swojskie piwo, zaprasza Ośrodek Rozwoju Wewnętrznego Bliskość i Harmonia. Spotkanie odbędzie się w piątek, 20 listopada 2009 r., w ZSO nr 2 w Gdyni. W planie zajęć przewidziano uzyskanie informacji niezbędnych do upieczenia własnego chleba, demonstrację zakwasu, połączenie zakwaszonego ciasta z mąką i uformowanie chleba. Nie zabraknie też wiadomości o własnych wyrobach wędliniarskich i piwie własnej roboty. Każdy uczestnik warsztatów otrzyma też w prezencie rozmnożony zakwas, gotowy do chlebowego dzieła i ściągę, jak upiec chleb.

Szczegóły: www.bliskosciharmonia.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności