Nie tylko konsumenci na POLAGRA-FOOD

0
532

Stolica Wielkopolski od wczoraj gości amatorów egzotycznych specjałów, tradycyjnych przysmaków, win i nalewek oraz firmy prezentujące najnowsze technologie w branży spożywczej i gastronomicznej. Ponad 800 wystawców z 30 krajów rozgościło się na 18 tys. metrów kwadratowych powierzchni targowej.

Na Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych Polagra-Food i Międzynarodowych Targach Gastronomii Gastro Trendy (14-17.09.2009), a także Międzynarodowych Targach Technologii Spożywczych Polagra-Tech (13-17.09.2009) przedsiębiorcy przemysłu spożywczego i gastronomicznego z Polski iwielu krajów i terytoriów świata, m.in. Belgii, Białorusi, Bułgarii, Chin, Czech, Danii, Finlandii, Francji, Hiszpanii, Holandii, Niemiec, Portugalii, Tajwanu, Ukrainy oraz Włoch zaprezentują nowoczesne produkty i usługi, w tym ponad 100 nowości rynkowych. Honorowy patronat nad targami objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Największe spotkanie branży spożywczej wkrajach Europy Środkowo-Wschodnie to nie tylko miejsce prezentacji rynkowych nowości, ale także forum spotkań m.in. producentów i dystrybutorów wyrobów spożywczych i napojów oraz ich odbiorców: kupców, hurtowników i detalistów, a także przedstawicieli restauracji i lokali gastronomicznych.

Już w niedzielę Polagra wystartowała Dniem Rzeźnika i Wędliniarza” w ramach Salonu Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Mięsnego. Przedstawiciele branży mięsnej mogli zwiedzać ekspozycję zakładów mięsnych oraz firm oferujących maszyny i urządzenia dla tej gałęzi przemysłu. Od wczoraj nowoczesny park maszynowy, ofertę z zakresu aparatury kontrolno-pomiarowej, urządzeń laboratoryjnych, zespołów i części zamiennych, stali kwasoodpornej, maszyn do gospodarki wodnej, urządzeń do mycia i płukania, pomp oraz środków transportu, a także bezpieczeństwa i higieny pracy prezentuje Salon Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego. Wystawcy przedstawiaja technologiczne nowości dla poszczególnych sektorów, takich jak przemysł owocowo-warzywny, mleczarski, młynarski, makaronowy i paszowy, ziemniaczany, koncentratów spożywczych oraz napojów. Międzynarodowy Salon Dodatków do Żywności to szansa na zapoznanie się ze stale powiększającą się, wraz z rozwojem technologii spożywczych, paletą nowoczesnych dodatków do żywności. Przemysł spożywczy jest ściśle związany z techniką klimatyzacyjną i grzewczą, a Unia Europejska kładzie szczególny nacisk na ochronę środowiska w tych sektorach, Salon Urządzeń Klimatyzacyjnych, Chłodniczych iGrzewczych jest więc doskonałą platformą wymiany wiedzy i okazją do poznania konkretnych zastosowań nowoczesnych maszyn i urządzeń.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności