Ekologiczne mleczarstwo w Wielkiej Brytanii

W Wielkiej Brytanii opracowano tzw. Mapę Drogową” (Roadmap) dla produkcji mleczarskiej. Jest to zbiór krótkoterminowych, średnioterminowych i długoterminowych rodzajów działań zmniejszających zagrożenia dla środowiska ze strony sektora mleczarskiego. N”


Ma zostać zmniejszona emisja dwutlenku węgla i rozszerzone zasady ekologicznej produkcji. To samo dotyczy sektora przetwórstwa mleka, np. w ciągu 12 lat połowa opakowań ma nadawać się do recyklingu.

(Agra Europe 2008, nr 2308, s. N/3)
W.M.
foto: Wrp.pl

N

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności