Singapur otwiera rynek dla polskich produktów

0
834

Służby weterynaryjne Singapuru poinformowały o otwarciu rynku dla jaj konsumpcyjnych i produktów jajecznych. Uproszczono również zasady dostępu do rynku singapurskiego dla przetworów z mięsa (drobiowego, wieprzowego, wołowego) oraz przetworów z jaj poprzez wprowadzenie możliwości zatwierdzania zakładów do eksportu na zasadzie pre-listingu.

Intensyfikacja prac w dostępie do rynku Singapuru przyczyniła się do tego, że wkrótce polscy producenci wymienionych produktów będą mogli sprzedawać je na tamtym rynku.

Aktualnie trwają prace nad uzgodnieniem odpowiednich wzorów świadectw zdrowia, co umożliwi eksport.

WRP

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności