fbpx

Rynek mięsa – 17 sierpnia 2015

DRÓB RZEŹNY – SKUP Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
kurczęta typu brojler 3 726,3 -1,3
indory 5 988,5 0,2
indyczki 5 680,8 0,2
kaczki typu brojler 4 527,9 -1,5
gęsi typu brojler    
gęsi tuczone 7 434,0 -1,5
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj 6 155 -0,7
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami 5 655 -6,2
tuszki indyków patroszonych 8 925 0,4
ćwiartki z kurczaka 3 729 -2,9
skrzydła z kurczaka 5 061 -1,4
filety z piersi kurczaka 14 411 -0,2
nogi z kurczaka 6 370 7,5
podudzia z kurczaka 6 452 1,8
uda z kurczaka 5 952 -1,1
filety z piersi indyka 18 414 -0,6
skrzydła z indyka 5 707 -0,7
udźce z indyka 8 953 -2,4
podudzia z indyka 4 130 -17,0
wątroby z kurczaka 2 756 -1,0
wątroby z indyka 4 514 3,2
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj 6 155,3 -0,7
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami 5 543,8 -7,3
tuszki indyków patroszonych 8 924,9 0,4
ćwiartki z kurczaka 3 650,7 -2,7
skrzydła z kurczaka 4 957,8 -1,3
filety z piersi kurczaka 14 302,5 -0,5
nogi z kurczaka 5 930,0 2,9
podudzia z kurczaka 5 668,8 -1,0
uda z kurczaka 5 368,8 -2,4
filety z piersi indyka 18 486,3 -0,5
skrzydła z indyka 5 619,1 -1,1
udźce z indyka 8 884,6 -1,6
podudzia z indyka 4 054,3 -17,2
wątroby z kurczaka 2 574,7 -1,8
wątroby z indyka 4231,2 2,4
WOŁOWINA – SKUP Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
bydło 8-12 miesięcy 12 219 0,30
byki 12-24 miesiące 12 770 1,20
byki powyżej 24 miesięcy 12 784 1,95
wolce do 12 miesięcy
krowy 9 666 -0,48
jałówki 12 085 1,76
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
ćwierci byków do 2 lat 12 492 1,6
krów rzeźnych 9 172 0,2
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE Aktualna cena za sztukę Tygodniowa zmiana w %
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny 550,39 4,1
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny 819,99 7,2
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy 10,71 0,8
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH Aktualna cena za kg Tygodniowa zmiana w %
cielęta 60-100 kg 10,87 11,16
młode bydło opasowe 6,39 6,55
krowy wybrakowane 4,26 4,29
BARANINA – SKUP Cena w CZERWCU za tonę Miesięczna zmiana w %
17,1-24 kg 8 790 -2,4
24,1-31 kg 8 629 2,7
31,1 – 36 kg 7 498 -1,5
36,1-40 kg 7 882 0,2
Średnia 17,1-40 kg 8 451 -1,2
WIEPRZOWINA – SKUP Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
klasa S 5 795 0,33
klasa E 5 712 0,11
klasa U 5 285 0,47
klasa R 4 880 0,30
klasa O 4 369 0,19
klasa P 3 540 -3,88
S-P razem 5 622 0,34
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ Aktualna cena za tonę Tygodniowa zmiana w %
półtusze wieprzowe 6 305 0,2
schab środkowy z kością 11 412 1,79
szynka gotowana 16 971 7,37
kiełbasa toruńska 9 969 -3,01
prosięta na targowiskach (za sztukę) 148,94 1,5
źródło: MRiRW

 

McHale - baner - kwiecień 2024
Axial Syngenta baner
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.