Regionalia przyznają nagrody

Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 zbliżają się wielkimi krokami. W ich trakcie, poza licznymi stoiskami sektora spożywczego, kosmetycznego i rzemiosła artystycznego, zostaną przyznane nagrody na najlepszy produkt targów. Zgłoszenia można wysyłać do 10. kwietnia.

To już czwarta edycja targów, które z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Odbędą się one w dniach 17-19 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Dominuje na nich sektor spożywczy, ale na miejscu zaprezentują się również firmy z branży kosmetycznej, które oferują naturalne produkty. Obecni będą również wytwórcy rzemiosła artystycznego.

Oferta Targów Regionalia 2015 zadowoli zarówno świadomych konsumentów, jak też przedstawicieli branżowych, których celem jest powiększenie grona dostawców czy wprowadzenie nowości do menu restauracji. Na targach pojawi się szeroki wachlarz żywności i napojów, powstałych na bazie naturalnych składników i w oparciu o unikalne, sprawdzone receptury.

Wystawcy promujący kuchnię tradycyjną będą kusić wyrazistym smakiem mięs i wędlin domowej roboty, wypiekami czy miodami o szczególnych właściwościach. Przysmaki regionów będzie można poznać dzięki licznym degustacjom rozmaitych gatunków pieczywa, serów oraz innych wyrobów mleczarskich. Zwiedzających orzeźwi łyk regionalnego chmielowego trunku, zaś energii doda woda brzozowa słodzona stewią. Pasjonaci zdrowego odżywiania znajdą tu wysokiej jakości artykuły bio oraz nieprzetworzone wyroby pochodzące z ekologicznych upraw. Dodatkowo ofertę urozmaicą regionalne produkty z Turcji, Bułgarii, Grecji, Włoch oraz Armenii.

Regionalia 2015 to wydarzenie, które umożliwia promocję firmy oraz produktu na dużą skalę. Ich organizator, Międzynarodowe Targi Polska, zapewni obecność przedstawicieli branżowych, w tym sieci handlowych, restauracji, hoteli i sklepów ze zdrową żywnością, stwarzając tym samym okazję wystawcom do nawiązania kontaktów biznesowych.

Dostawcy i producenci mogą zgłaszać swój produkt do prestiżowego konkursu na Najlepszy Produkt Targów Regionalia 2015. Nagroda główna, Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Złoty Medal Targów Regionalia to nie tylko dodatkowe korzyści promocyjne, ale i szansa na zdobycie zaufania klientów. – Zdobyty medal za karpia zatorskiego wędzonego pozwolił producentom z Doliny Karpia na nawiązanie licznych kontaktów z różnymi sieciami handlowymi – mówi Franciszek Sałaciak, prezes Stowarzyszenia Dolina Karpia.

Wyróżnienia zostaną przyznane produktom odznaczającym się najwyższą jakością w kategoriach: „Skarby natury”, „Promile i procenty”, „Natura i uroda” i „Rękodzieło”. Termin zgłoszeń upływa 10 kwietnia br.

Równolegle z IV Targami Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbywają się XX Targi Turystyki i Wypoczynku Lato oraz III Targi Agroturystyka. Wstęp na targi jest bezpłatny. Więcej informacji znajduje się na www.targiregionalia.pl oraz www.targiagroturystyka.pl.

Renata Struzik, za: Lawenda Public Relations