fbpx

Wielka Brytania zmniejszyła produkcję mięsa

O 3% mniej niż w I połowie 2008 r. wyprodukowano w Wielkiej Brytanii mięsa czerwonego i podrobów, osiągając łącznie 984 tys. ton. Obniżenie produkcji w największym stopniu dotknęło mięsa baraniego i jagnięcego (o 10%, czyli 14,4 tys. ton).

W przypadku mięsa wołowego i cielęcego, którego produkcja w I półroczu wyniosła 427 tys. ton, zanotowano 1% spadek. Zwiększyła się natomiast o 4% produkcja bekonu, będąca rezultatem wzrostu importu mięsa wieprzowego przeznaczonego do tego typu produkcji. Faktyczny poziom produkcji bekonu pochodzący od rodzimych świń był mniejszy niż przed rokiem.

SDF baner ciągnik
Axial Syngenta baner
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.