fbpx

Polska wołowina i drób w drodze do Egiptu

Egipski rynek został otwarty dla polskiego drobiu i wołowiny. Pierwsze trzy zakłady mogą już eksportować swoje produkty.

Wraz z początkiem marca br. egipska służba weterynaryjna poinformowała polską placówkę dyplomatyczną w Kairze o akceptacji wzorów świadectw zdrowia dla mięsa drobiowego i dla mięsa wołowego eksportowanych z Polski do Egiptu. Dzięki temu dwa niezależne zakłady drobiowe i jeden wołowy mogą eksportować swoje produkty na tamtejszy rynek.

Polskie mięso drobiowe i wołowe może więc już być eksportowane na rynek egipski. Jest to efekt długotrwałych i intensywnych negocjacji prowadzonych przez Główny Inspektorat Weterynarii z tamtejszymi służbami.

Kolejne zakłady produkcyjne mają być kontrolowane na początku II kwartału 2016 r.

Źródło: MRiRW

SDF baner ciągnik
Baner Syngenta
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.