Komisja Cenowa podeje co tydzień informacje na temat cen żywca, zebrane z 13 wiodących, zakładów mięsnych w Polsce. N
Komisja Cenowa w składzie Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej “POLSUS”, Związek Polskie Mięso, Krajowa Rada Izb Rolniczych i Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP na posiedzeniu w dniu 16 listopada 2007 r. na podstawie informacji zebranych od 13 wiodących Zakładów Mięsnych informuje, że cena zakupów w ramach wieloletnich umów kontraktacyjnych za wbc klasy E włącznie ze wszystkimi premiami w 46 tygodniu 2007 r. wynosiła od 4,20 do 4,62 zł/kg. Średnia cena zakupów z 13 Zakładów Mięsnych wynosiła 4,39 zł/kg. Była niższa o 12 gr od ceny w ubiegłym tygodniu.
opr. MS
Wrp.pl
źródło: Polsus