Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz firma Bayer CropScience serdecznie zapraszają na konferencję: Rolnictwo przyszłości – innowacyjne, zrównoważone, zapewniające dobrobyt i bezpieczeństwo żywnościowe”. Konferencja odbędzie się w dniu 7 października w Sali wykładowej Instytutu Inżynierii Rolniczej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Wojska Polskiego 50. Początek o godzinie 11.00.”
Prezydencja w Unii Europejskiej dała możliwość zorganizowania tej niepowtarzalnej konferencji obfitującej w wystąpienia specjalistów i naukowców z kraju i zagranicy.
Program konferencji przedstawia się następująco:
10:30 powitalna kawa
11:00 otwarcie konferencji ? prof. dr hab Grzegorz Skrzypczak ? JM Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego
w Poznaniu
11:10 wykład ? prof. dr dr h.c. Harald von Witzke, Kierownik Katedry Międzynarodowego Handlu i
Rozwoju Rolnictwa, Uniwersytet Humboldta w Berlinie ? Znaczenie innowacji w rolnictwie dla możliwości wyżywienia ludzkości”
11:40 wykład ? Andrzej Marian Grzyb, poseł Parlamentu Europejskiego – “Przyszłość wspólnej polityki rolnej”
12:10 sesja pytań i odpowiedzi
12:25 Jarosław Wańkowicz, Farm Frites ? “Produkcja bezpiecznych frytek zaczyna się w polu”
12:55 wykład Paulo Gouveia, Dyrektor COPA/COGECA ? “Znaczenie innowacji w reformie Wspólnej Polityki Rolnej po 2014”
13:25 wykład Garth Hodges, Bayer CropScience ? “Nowe trendy technologiczne i rynkowe w rolnictwie do 2025 r.”
14:20 Lunch w formie bufetu
Moderatorem Forum będzie Pan Michał Fogg ? Przewodniczący Komitetu Ochrony Roślin Rady Gospodarki Żywnościowej przy Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Serdecznie zapraszamy!
“