fbpx
Strona głównaPozostałeZakażenie bakteriami mięsa w Danii

Zakażenie bakteriami mięsa w Danii

Badania przeprowadzone w dziesięciu losowo dobranych supermarketach, wykazały że mielone mięso z dziewięciu spośród nich było zakażone licznymi bakteriami, wśród których występowały Escherichia coli i Salmonella.


W pięciu przypadkach na 10 liczebność bakterii 40 razy przekraczała dozwolony poziom. W bieżącym roku w Danii zanotowano ponad 3000 przypadków salmonellozy u ludzi, co jest ilością największą od 15 lat.

(Agra Europe 2008, nr 2319, s. N/4) W.M.
foto: Wrp.pl

N

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.