fbpx
Strona głównaPozostałeWzrost produkcji serów w Holandii

Wzrost produkcji serów w Holandii

Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%. N


Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%, podczas gdy średnio w Unii Europejskiej wzrost ten wyniósł 3%. W ciągu poprzednich 10 lat produkcja ta w Holandii zmniejszała się. Jednocześnie jednak rosło spożycie. W 2006 r. było ono o 15% większe niż w 1996 r. i wyniosło 16,7 kg na osobę rocznie. Holenderscy konsumenci, którzy wcześniej preferowali sery importowane, obecnie coraz częściej kupują krajowe.

(Agra Europe 2006, nr 2238, s. M/8)
W.M.

N

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.