Wzrost produkcji serów w Holandii

Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%. N

reklama
Baner Amazone


Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%, podczas gdy średnio w Unii Europejskiej wzrost ten wyniósł 3%. W ciągu poprzednich 10 lat produkcja ta w Holandii zmniejszała się. Jednocześnie jednak rosło spożycie. W 2006 r. było ono o 15% większe niż w 1996 r. i wyniosło 16,7 kg na osobę rocznie. Holenderscy konsumenci, którzy wcześniej preferowali sery importowane, obecnie coraz częściej kupują krajowe.

(Agra Europe 2006, nr 2238, s. M/8)
W.M.

reklama
Baner Kioti

N

reklama
baner SDF
reklama
Baner podcasty

ZOSTAW KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Przeczytaj także

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)
INNE ARTYKUŁY AUTORA




NAJNOWSZE WIADOMOŚCI