Wzrost produkcji serów w Holandii

0
402

Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%. N


Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%, podczas gdy średnio w Unii Europejskiej wzrost ten wyniósł 3%. W ciągu poprzednich 10 lat produkcja ta w Holandii zmniejszała się. Jednocześnie jednak rosło spożycie. W 2006 r. było ono o 15% większe niż w 1996 r. i wyniosło 16,7 kg na osobę rocznie. Holenderscy konsumenci, którzy wcześniej preferowali sery importowane, obecnie coraz częściej kupują krajowe.

(Agra Europe 2006, nr 2238, s. M/8)
W.M.

N

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności