fbpx

Wzrost produkcji serów w Holandii

Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%. N


Od stycznia do września 2006 r. produkcja serów w Holandii zwiększyła się o 7%, podczas gdy średnio w Unii Europejskiej wzrost ten wyniósł 3%. W ciągu poprzednich 10 lat produkcja ta w Holandii zmniejszała się. Jednocześnie jednak rosło spożycie. W 2006 r. było ono o 15% większe niż w 1996 r. i wyniosło 16,7 kg na osobę rocznie. Holenderscy konsumenci, którzy wcześniej preferowali sery importowane, obecnie coraz częściej kupują krajowe.

(Agra Europe 2006, nr 2238, s. M/8)
W.M.

N

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.