fbpx
Strona głównaPozostałeWzrost produkcji brojlerów w Rosji

Wzrost produkcji brojlerów w Rosji

Produkcja brojlerów jest najdynamiczniej rozwijającym się sektorem rolniczym w Rosji. Dostarcza 87% krajowej produkcji mięsa drobiowego.


Szacuje się, że w 2007 r. produkcja mięsa brojlerów wzrośnie o 10%. Obecnie przekroczyła ona o 3% produkcję sprzed 1990 r. W porównaniu z 2005 r. wzrosła ona o 18,4%. Poziom inwestycji w tym sektorze rósł stale – w porównaniu z 2005 r. zwiększył się dwunastokrotnie. Dzięki modernizacji dzienne przyrosty zwiększyły się w ostatnim roku z 22 do 44 gramów dziennie, a współczynnik wykorzystania paszy osiągnął 1,95.

(Agra Europe 2007, nr 2250, s. M/3)
W.M.

N

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.