fbpx

Wzrost produkcji brojlerów w Rosji

Produkcja brojlerów jest najdynamiczniej rozwijającym się sektorem rolniczym w Rosji. Dostarcza 87% krajowej produkcji mięsa drobiowego.


Szacuje się, że w 2007 r. produkcja mięsa brojlerów wzrośnie o 10%. Obecnie przekroczyła ona o 3% produkcję sprzed 1990 r. W porównaniu z 2005 r. wzrosła ona o 18,4%. Poziom inwestycji w tym sektorze rósł stale – w porównaniu z 2005 r. zwiększył się dwunastokrotnie. Dzięki modernizacji dzienne przyrosty zwiększyły się w ostatnim roku z 22 do 44 gramów dziennie, a współczynnik wykorzystania paszy osiągnął 1,95.

(Agra Europe 2007, nr 2250, s. M/3)
W.M.

N

Bayer - baner
Advertisement
McHale - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.

×Mandam - baner corner