fbpx

Wzrost produkcji brojlerów w Rosji

Produkcja brojlerów jest najdynamiczniej rozwijającym się sektorem rolniczym w Rosji. Dostarcza 87% krajowej produkcji mięsa drobiowego.


Szacuje się, że w 2007 r. produkcja mięsa brojlerów wzrośnie o 10%. Obecnie przekroczyła ona o 3% produkcję sprzed 1990 r. W porównaniu z 2005 r. wzrosła ona o 18,4%. Poziom inwestycji w tym sektorze rósł stale – w porównaniu z 2005 r. zwiększył się dwunastokrotnie. Dzięki modernizacji dzienne przyrosty zwiększyły się w ostatnim roku z 22 do 44 gramów dziennie, a współczynnik wykorzystania paszy osiągnął 1,95.

(Agra Europe 2007, nr 2250, s. M/3)
W.M.

N

Baner SFD - aktualizacja 29.10.2024

ZOSTAW KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najpopularniejsze posty

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.