fbpx

Wzrost eksportu duńskiej wieprzowiny do Bułgarii i Rumunii

Eksport do Rumunii duńskiej wieprzowiny, głównie przeznaczonej do przetwórstwa, w ciągu pierwszych 9 miesięcy 2007 r. zwiększył się o 156% pod względem ilości i o 118% pod względem wartości.


Eksport tego mięsa do Bułgarii wzrósł pod względem ilości o 218%, a pod względem wartości – o 283%. Spożycie wieprzowiny w Bułgarii wynosi 14 kg na osobę rocznie i jest nieco niższe niż w Rumunii.

(Agra Europe 2007, nr 2290, s. M/2)
W.M.

N

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.