Targi WorldFood Warsaw zbliżają się wielkimi krokami. Wiadomo, już, że patronat nad nimi objął minister rolnictwa i rozwoju wsi, Marek Sawicki. Czego można się spodziewać po WFW? Na pewno wiele konferencji i ekspertów, spotkań biznesowych oraz ciekawych stoisk.
Kolejna edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 14-16 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. W organizację wystawy zaangażowało się wiele instytucji i organizacji branżowych. Patronat honorowy nad wystawą sprawuje minister rolnictwa Marek Sawicki, prezes Agencji Rynku Rolnego Radosław Szatkowski, prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Andrzej Gross oraz prezes Krajowej Izby Gospodarczej Andrzej Arendarski. Wsparcie merytoryczne nad wystawą zapowiedzieli przedstawiciele organizacji branżowych z sektora mleczarskiego, mięsnego, owocowo-warzywnego, czy alkoholowego.
Organizatorzy wystawy zapowiadają, że druga odsłona zgromadzi liczne grono ekspertów i ciekawych wydarzeń. I choć do końca sprzedaży powierzchni wystawienniczej zostało jeszcze kilka miesięcy, już dziś liczba wystawców jest większa niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. – Na firmy i organizacje zainteresowane udziałem w targach czeka wiele korzyści. Wśród nich będzie duża ilość zagranicznych delegacji i potencjalnych partnerów biznesowych, stoiska narodowe, bogaty program merytoryczny oraz specjalna strefa do rozmów z przedstawicielami sieci handlowych – informuje Agnieszka Szpaderska, manager targów.
Trzy dni targowe będą obfitowały w merytoryczne rozmowy i dyskusje poświęcone, między innymi. kwestii zagospodarowania nadwyżki w produkcji żywności, perspektywicznym rynkom eksportowym (kraje azjatyckie, afrykańskie czy USA), jak również nowoczesnym technologiom i strategiom sprzedaży. Nie zabraknie także degustacji produktów z całego świata i kuluarowych rozmów B2B. Tegorocznym targom będą towarzyszyć podwystawy Ingredients Warsaw, FoodTech Warsaw oraz Wine&Spirits Warsaw.
– Jest jeszcze czas, aby zgłosić swój udział w II edycji targów WorldFood Warsaw. Zainteresowane firmy zapraszamy do kontaktu! – przekonuje Agnieszka Szpaderska.
Więcej informacji można znaleźć na stronie www.worldfood.pl
Renata Struzik, za: Agnieszka Szpaderska, World Food Warsaw