Weekend z ekologiczną żywnością w Łodzi

Dziś  tj. 13 października rozpoczyna się  w Łodzi  X jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food oraz szósta edycja Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO. Targi  te, jak podkreślają organizatorzy – Międzynarodowe Targi Łódzkie,  na stałe wpisały się w kalendarz imprez wystawienniczych w Polsce i w Europie dedykowanych branży produktów ekologicznych i naturalnych. 

W tegorocznej  edycji imprezy swój udział zapowiedziało  350 wystawców z Polski, Czech, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Włoch, Niemiec, Litwy, Białorusi, Szwecji czy Ukrainy – oferujących szeroką gamę produktów i rozwiązań, które są znane konsumentom oraz takich, które dopiero co pojawiły się na rynku.

Każdy odwiedzający Targi, który związany jest zawodowo z branżą biożywności i produktami ekologicznymi, będzie miał szansę nawiązać nowe kontakty biznesowe, odbyć spotkania branżowe oraz poszerzyć swoją wiedzę, uczestnicząc w bogatym programie wydarzeń tj. Akademia Biokuriera, Forum EKObranży, BIObiznes Forum, Konkurs o Złoty Medal NATURA FOOD, Konkurs o Złoty Medal beECO, rozstrzygnięcie konkursów EkoInnowacje oraz Tygiel Smaków

– Ekologiczna żywność, ekologiczne produkty codziennego użytku i ekologiczny styl życia na stałe wpisały się w naszą codzienność. Podążanie trendem eko to już nie tylko moda, ale konieczność, wynikająca z idei zrównoważonego rozwoju czy dbałości o zdrowie i środowisko naturalne – informują organizatorzy imprezy .

Targom towarzyszy szereg wydarzeń towarzyszących, skierowanych do miłośników zdrowego stylu życia, pasjonatów gotowania, osób borykających się z problemem alergii, czy też wszystkich, którzy zamierzają podjąć wyzwanie życia w stylu eko. To właśnie dla nich dedykowane są: 2 Ogólnopolskie Spotkanie Blogerów Kulinarnych, 2 Forum Alergii,  pokazy i konkursy kulinarne w strefie Chwyć byka za rogi, bezpłatne porady i konsultacje z ekspertami oraz degustacje produktów przygotowane przez wystawców.

Źródło: MTŁ