fbpx

Wędliny z Osia na Ukrainę

Kolejny polski zakład przetwórczy – Zakłady Mięsne GZELLA z Osia w woj, kujawsko-pomorskim, otrzymał zezwolenie na eksport wieprzowiny na rynek ukraiński. Zakład od 25 lat specjalizuje się w produkcji wędlin i wędzonek opartych na tradycyjnych recepturach charakterystycznych dla rejonu Borów Tucholskich.

Zakłady Mięsne GZELLA działają od sierpnia 1985 roku i od początku firma kieruje się zasadą zachowania tradycyjnych receptur oraz jakością. Zatrudniając ok. 1000 osób stanowią ważny element rozwoju gospodarczego gminy i województwa kujawsko-pomorskiego. ZM GZELLA to jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w Europie. Wysoką jakość produkowanych wyrobów zapewniają normy i reżimy technologiczne, jak GMP – Zasada Dobrej Praktyki Produkcyjnej, tj. kontrola elementów procesu produkcyjnego pod względem utrzymywania parametrów technicznych i technologicznych, GHP – Zasada Dobrej Praktyki Higienicznej, tj. zasady i kontrola ich przestrzegania w zakresie higieny pracy ludzi i utrzymania czystości na wszystkich etapach produkcji oraz wdrożenie zasad HACCP.

McHale - baner - kwiecień 2024
Axial Syngenta baner
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.