Światowa produkcja wieprzowiny

Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton


Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton, co oznacza wzrost w porównaniu z ubiegłym rokiem o 3%. Wzrost produkcji zostanie zrównoważony zwiększonym spożyciem. Dotyczy to głównie Chin, USA i Unii Europejskiej. Wzrost produkcji w Unii Europejskiej nastąpi przede wszystkim w wyniku zwiększenia liczebności pogłowia trzody chlewnej w Niemczech i w Holandii. Na wzrost spożycia wieprzowiny wpłyną obawy konsumentów przed ptasią grypą.


(Agra Europe 2006, nr 2200, s. M/4)
W.M.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności