fbpx
Strona głównaPozostałeŚwiatowa produkcja wieprzowiny

Światowa produkcja wieprzowiny

Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton


Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton, co oznacza wzrost w porównaniu z ubiegłym rokiem o 3%. Wzrost produkcji zostanie zrównoważony zwiększonym spożyciem. Dotyczy to głównie Chin, USA i Unii Europejskiej. Wzrost produkcji w Unii Europejskiej nastąpi przede wszystkim w wyniku zwiększenia liczebności pogłowia trzody chlewnej w Niemczech i w Holandii. Na wzrost spożycia wieprzowiny wpłyną obawy konsumentów przed ptasią grypą.


(Agra Europe 2006, nr 2200, s. M/4)
W.M.

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.