fbpx

Światowa produkcja wieprzowiny

Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton


Według szacunków specjalistów z amerykańskiego ministerstwa rolnictwa, światowa produkcja wieprzowiny w 2006 r. wyniesie 97,2 mln ton, co oznacza wzrost w porównaniu z ubiegłym rokiem o 3%. Wzrost produkcji zostanie zrównoważony zwiększonym spożyciem. Dotyczy to głównie Chin, USA i Unii Europejskiej. Wzrost produkcji w Unii Europejskiej nastąpi przede wszystkim w wyniku zwiększenia liczebności pogłowia trzody chlewnej w Niemczech i w Holandii. Na wzrost spożycia wieprzowiny wpłyną obawy konsumentów przed ptasią grypą.

Baner Syngenta


(Agra Europe 2006, nr 2200, s. M/4)
W.M.

McHale - baner
Danko baner marzec 2024
Webinarium konopie - baner
POZ 2024 - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.