fbpx

Spożycie cukru w Chinach wzrosło

W 2007/08 r. spożycie cukru w Chinach zwiększyło się o 12,4%. Szacuje się, że w ciągu nadchodzących 4 lat będzie ono rosło o 5-8% rocznie. Wzrastać też będzie krajowa produkcja cukru. W 2001/02 r. produkcja ta wyniosła 8 mln ton, a w 2007/08 r. osiągnęła 15 mln ton. N


Ocenia się, że spożycie cukru w Chinach w najbliższym czasie będzie w dalszym ciągu szybko rosnąć, mimo zwolnienia wzrostu gospodarczego. Wzrost krajowej produkcji brutto w 2008 r. wyniesie 9,5%, a w 2009 r. – 6,8%, podczas gdy w latach 2003-2007 osiągnął 12,8%, a w latach 1996-2002 – 10,6%.

(Agra Europe 2008, nr 2337, s. M/6) W.M.
Wrp.pl
McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.