fbpx

Spadek importu cukru surowego do Rosji

Od stycznia do połowy lipca bieżącego roku Rosja importowała 1,555 mln ton cukru surowego. Jest to ilość o 26% mniejsza niż w tym samym okresie poprzedniego roku. Z importowanego surowca i zgromadzonych wcześniej zapasów wytworzono 1,704 mln ton cukru białego (o 16,7% mniej niż rok wcześniej). N

Baner Kuhn


Spadek nastąpił na skutek wprowadzenia sezonowych ceł na cukier surowy. Od grudnia 2007 r. do końca maja 2008 r., czyli w sezonie przetwarzania cukru krajowego, cło to wynosiło 220 dolarów za 1 tonę. Obecnie ponownie wróciło do poprzedniego poziomu 140 dolarów za 1 tonę.

(Agra Europe 2008, nr 2320, s. M/4)
W.M.
Baner McHale
Baner Kuhn

ZOSTAW KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najpopularniejsze posty

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.