fbpx
Strona głównaPozostałeSpadek importu cukru surowego do Rosji

Spadek importu cukru surowego do Rosji

Od stycznia do połowy lipca bieżącego roku Rosja importowała 1,555 mln ton cukru surowego. Jest to ilość o 26% mniejsza niż w tym samym okresie poprzedniego roku. Z importowanego surowca i zgromadzonych wcześniej zapasów wytworzono 1,704 mln ton cukru białego (o 16,7% mniej niż rok wcześniej). N


Spadek nastąpił na skutek wprowadzenia sezonowych ceł na cukier surowy. Od grudnia 2007 r. do końca maja 2008 r., czyli w sezonie przetwarzania cukru krajowego, cło to wynosiło 220 dolarów za 1 tonę. Obecnie ponownie wróciło do poprzedniego poziomu 140 dolarów za 1 tonę.

(Agra Europe 2008, nr 2320, s. M/4)
W.M.

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.