fbpx

Spadek cen wieprzowiny

Francuscy rolnicy specjalizujący się w chowie trzody chlewnej, która to produkcja koncentruje się głównie w Bretanii, domagają się od Komisji Europejskiej działań ograniczających wzrost kosztów produkcji, co pozwoli im konkurować z producentami spoza Wspólnoty.


W ciągu roku koszty produkcji wieprzowiny w Unii Europejskiej zwiększyły się średnio o 30%, podczas gdy ceny tego mięsa uzyskiwane przez rolników spadły o 10-12%.

(Agra Europe 2007, nr 2284, s. M/9, nr 2285, s. M/6)
W.M.

N

Bayer - baner
Advertisement
McHale - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.

×Mandam - baner corner