fbpx
Strona głównaPozostałeSpadek cen wieprzowiny

Spadek cen wieprzowiny

Francuscy rolnicy specjalizujący się w chowie trzody chlewnej, która to produkcja koncentruje się głównie w Bretanii, domagają się od Komisji Europejskiej działań ograniczających wzrost kosztów produkcji, co pozwoli im konkurować z producentami spoza Wspólnoty.


W ciągu roku koszty produkcji wieprzowiny w Unii Europejskiej zwiększyły się średnio o 30%, podczas gdy ceny tego mięsa uzyskiwane przez rolników spadły o 10-12%.

(Agra Europe 2007, nr 2284, s. M/9, nr 2285, s. M/6)
W.M.

N

ZOSTAW KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Proszę podać swoje imię tutaj
Proszę wpisać swój komentarz!

Polityka Prywatności

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Wydawnictwo PLANTPRESS poleca

INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.