Spadek cen wieprzowiny

0
288

Francuscy rolnicy specjalizujący się w chowie trzody chlewnej, która to produkcja koncentruje się głównie w Bretanii, domagają się od Komisji Europejskiej działań ograniczających wzrost kosztów produkcji, co pozwoli im konkurować z producentami spoza Wspólnoty.


W ciągu roku koszty produkcji wieprzowiny w Unii Europejskiej zwiększyły się średnio o 30%, podczas gdy ceny tego mięsa uzyskiwane przez rolników spadły o 10-12%.

(Agra Europe 2007, nr 2284, s. M/9, nr 2285, s. M/6)
W.M.

N

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności