fbpx

Spadek cen wieprzowiny

Francuscy rolnicy specjalizujący się w chowie trzody chlewnej, która to produkcja koncentruje się głównie w Bretanii, domagają się od Komisji Europejskiej działań ograniczających wzrost kosztów produkcji, co pozwoli im konkurować z producentami spoza Wspólnoty.


W ciągu roku koszty produkcji wieprzowiny w Unii Europejskiej zwiększyły się średnio o 30%, podczas gdy ceny tego mięsa uzyskiwane przez rolników spadły o 10-12%.

(Agra Europe 2007, nr 2284, s. M/9, nr 2285, s. M/6)
W.M.

N

Baner SFD - aktualizacja 29.10.2024

ZOSTAW KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najpopularniejsze posty

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.