fbpx

Smaki Warmii, Mazur i Powiśla

Warmińsko – Mazurska Izba Rolnicza  wspólnie z samorządem województwa warmińsko – mazurskiego oraz z Punktem Informacji Europejskiej Europe Direct- Olsztyn, gminą Olsztyn i Zespołem  Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kolejną edycję konkursu  „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla – szansą na sukces” . Zgłoszenia przyjmowane są do 27 października.

baner kuhn

Uczestnikami mogą być uczniowie szkół gastronomiczno-spożywczych z województwa warmińsko-mazurskiego oraz osoby fizyczne, w tym rolnicy, koła gospodyń wiejskich, organizacje zrzeszające osoby fizyczne.

Ideą konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego oraz promocja jedynych w swoich rodzajów produktów i potraw, specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.

Rozstrzygnięcie konkursu zaplanowano  18 listopada 2017 roku w pracowniach i pomieszczeniach Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie. Tematem przewodnim będą produkty i przetwory oraz potrawy z mięsa.

Produkty regionalne będą oceniane w następujących kategoriach: produkty i przetwory mięsne i potrawy mięsne.

baner Interhandler

Organizatorami wydarzenia są samorząd województwa warmińsko-mazurskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza i Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct-Olsztyn, gmina Olsztyn oraz Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie.

Źródło: WMIR

 

SDF baner
SDF baner
Baner McHale
baner kuhn

Najpopularniejsze posty

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.