Jeżeli można mówić o królowej wędlin, to bez wątpienia jest nią szynka. Krucha i soczysta, od wieków uświetnia polskie stoły podczas świąt i rodzinnych uroczystości. Świetnie smakuje zarówno osobno, jak i w towarzystwie świeżego wiejskiego chleba. Zakłady Mięsne PEKPOL Ostrołęka wzbogaciły właśnie swoją ofertę o nowy produkt Szynkę z Pieca”.”
Czerpiąc z bogatej polskiej tradycji, Zakłady Mięsne Pekpol Ostrołęka poszerzyły swoją ofertę o wyjątkowy produkt – Szynkę z Pieca”. Wytwarzana według sprawdzonych receptur, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, a następnie poddana procesowi parzenia i pieczenia, szynka z pewnością zachwyci, swoimi walorami smakowymi, wielbicieli mięsnych przysmaków.
– Zgodnie z zasadami sztuki masarskiej, nasza szynka ma klarowny, różowy kolor, który podkreśla jej naturalną, wewnętrzną soczystość i delikatność. Dzięki starannie wyselekcjonowanej mieszance przypraw, wszystkie walory tego delikatnego mięsa zostały wydobyte – zdradza Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych PEKPOL Ostrołęka S.A.
“Szynka z pieca” świetnie sprawdzi się na półmisku z wędlinami podczas świąt, bankietów i uroczystości. Kładąc plasterek tej znakomitej wędliny na kromkę chleba, możemy wzbogacić także smak codziennej kanapki, czyniąc z niej pożywną i pyszną przekąskę.
“