Rynek wołowiny – dopłaty do prywatnego przechowywania świeżego mięsa

Mamy dobre wiadomości dla hodowców opasów. W celu przeciwdziałania znacznemu spadkowi cen spowodowanego pandemią koronawirusa, Komisja Europejska uruchomiła mechanizm dopłat do prywatnego przechowywania świeżego i schłodzonego mięsa z bydła w wieku ośmiu miesięcy lub więcej. 

reklama
Baner Kuhn Maxima
reklama
baner Interhandler

– Do 8 lipca br. do mechanizmu przystąpiło dziewięć krajów UE. Do prywatnego przechowywania zaoferowano łącznie 2 215 ton wołowiny, w tym najwięcej z Hiszpanii (598 ton)  i Polski (442 tony).

reklama
Baner UPL
reklama
Baner Samasz

Wołowinę do prywatnego przechowywania zgłosiły także: Francja (350 ton), Austria (330 ton), Niderlandy (260 ton), Włochy(125 ton), Łotwa (50 ton), Niemcy (40 ton)  i Irlandia (20 ton) – informuje Biuro Analiz i Strategii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

 

 

reklama
Baner McHale
reklama
reklama
reklama
Agrotech baner Kielce

ZOSTAW KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Przeczytaj także

None found

Najpopularniejsze artykuły

None found

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.