DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
kurczęta – brojler | 345 | -2 |
indory | 601 | -2 |
indyczki | 572 | -7 |
kaczki – brojler | 468 | -35 |
tuszki kurcząt patroszonych 65% | 535 | 6 |
ćwiartki z kurczaka | 352 | -2 |
filety z piersi kurczaka | 1368 | 11 |
filety z piersi indyka | 1707 | -14 |
skrzydła z indyka | 596 | 2 |
udźce z indyka | 957 | -5 |
podudzia z indyka | 544 | -16 |
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 282 | 98 |
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 290 | 0 |
tuszki indyków patroszonych | 8 811 | 8 |
ćwiartki z kurczaka | 3 524 | -2 |
skrzydła z kurczaka | 5 144 | 51 |
filety z piersi kurczaka | 13 681 | 11 |
nogi z kurczaka | 6 189 | 56 |
podudzia z kurczaka | 6 330 | -6 |
uda z kurczaka | 5 772 | -43 |
filety z piersi indyka | 17 067 | -14 |
skrzydła z indyka | 5 960 | 2 |
udźce z indyka | 9 573 | -50 |
podudzia z indyka | 5 440 | -16 |
wątroby z kurczaka | 3 108 | 1 |
wątroby z indyka | 4 891 | -16 |
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 133,3 | 72 |
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 128,0 | 1 |
tuszki indyków patroszonych | 8 811,0 | 8 |
ćwiartki z kurczaka | 3 345,7 | -11 |
skrzydła z kurczaka | 5 056,0 | 56 |
filety z piersi kurczaka | 13 268,4 | 7 |
nogi z kurczaka | 5 870,7 | 56 |
podudzia z kurczaka | 5 683,1 | 4 |
uda z kurczaka | 5 027,8 | -56 |
filety z piersi indyka | 17 043,4 | -13 |
skrzydła z indyka | 5 870,0 | 4 |
udźce z indyka | 9 485,4 | -51 |
podudzia z indyka | 5 253,3 | -21 |
wątroby z kurczaka | 2 950,4 | 3 |
wątroby z indyka | 46786 | -17 |
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
bydło 8-12 miesięcy | 13 238 | -62 |
byki 12-24 miesiące | 13 295 | -4 |
byki powyżej 24 miesięcy | 13 200 | -11 |
wolce do 12 miesięcy | brak danych | brak danych |
krowy | 10 590 | 10 |
jałówki | 12 720 | -13 |
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
ćwierci byków do 2 lat | 12 698 | 4 |
krów rzeźnych | 9 867 | 1 |
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % |
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 55237 | 162 |
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 79891 | 114 |
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 1030 | 26 |
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % |
cielęta 60-100 kg | 1091 | 43 |
młode bydło opasowe | 667 | 59 |
krowy wybrakowane | 422 | 27 |
BARANINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
owce żywe 12,1-17 kg | brak danych | brak danych |
17,1-24 kg | brak danych | brak danych |
24,1-31 kg | 8 844 | -20 |
31,1 – 36 kg | 7 384 | -39 |
36,1-40 kg | brak danych | brak danych |
Średnia 17,1-40 kg | 8 409 | 45 |
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
klasa S | 6 244 | 273 |
klasa E | 6 138 | 249 |
klasa U | 5 693 | 207 |
klasa R | 5 276 | 179 |
klasa O | 4 638 | 12 |
klasa P | 3 951 | 228 |
S-P razem | 6 035 | 246 |
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
półtusze wieprzowe | 6 496 | 29 |
schab środkowy z kością | 10 920 | -64 |
szynka gotowana | 16 758 | -573 |
kiełbasa toruńska | 10 365 | 448 |
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 15187 | -6 |
źródło: MRiRW