DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 513,4 | -1,3 | ||||||||||||
indory | 6 056,6 | 1,4 | ||||||||||||
indyczki | 5 841,2 | 1,5 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 763,2 | 2,3 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 031 | 1,0 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 299 | -4,1 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 566 | -1,2 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 529 | -0,1 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 804 | -2,5 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 760 | -0,9 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 954 | -0,4 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 374 | -1,6 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 956 | 2,3 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 16 810 | -1,7 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 926 | 0,9 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 843 | 1,2 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 347 | 1,6 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 032 | -4,8 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 649 | 3,2 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 030,3 | 1,0 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 202,2 | -4,4 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 330,7 | -0,9 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 450,2 | -0,1 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 742,0 | -1,5 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 477,9 | -0,3 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 657,2 | -0,6 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 761,0 | -2,7 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 324,2 | 2,2 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 16 711,1 | -2,0 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 845,4 | 0,5 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 763,0 | 0,5 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 310,1 | 1,6 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 954,7 | -2,5 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4341,9 | 1,6 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 790 | 2,0 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 12 867 | -2,0 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 12 736 | -2,4 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 620 | -1,0 | ||||||||||||
jałówki | 12 541 | -0,3 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 477 | -0,3 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 9 893 | -2,5 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 540,38 | 1,0 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 742,50 | -6,1 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,83 | -7,4 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 11,27 | 5,7 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,66 | 3,4 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,28 | 1,7 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w LUTYM za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 8 660 | brak danych | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 574 | -3,1 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 544 | 2,2 | ||||||||||||
36,1-40 kg | brak danych | brak danych | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 452 | 0,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 863 | 2,58 | ||||||||||||
klasa E | 5 764 | 2,44 | ||||||||||||
klasa U | 5 372 | 3,56 | ||||||||||||
klasa R | 4 996 | 4,45 | ||||||||||||
klasa O | 4 432 | 6,11 | ||||||||||||
klasa P | 3 662 | -0,32 | ||||||||||||
S-P razem | 5 679 | 2,76 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 392 | 2,2 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 192 | -0,12 | ||||||||||||
szynka gotowana | 15 147 | -7,95 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 456 | 3,72 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 159,08 | 2,4 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)