DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 561,3 | 0,9 | ||||||||||||
indory | 5 970,6 | -0,2 | ||||||||||||
indyczki | 5 754,7 | 0,7 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 658,0 | -0,3 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 973 | 0,3 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 528 | -1,7 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 683 | 8,5 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 531 | 0,9 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 929 | -1,3 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 891 | 0,1 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 980 | -1,7 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 475 | 3,2 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 822 | -0,6 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 108 | 0,0 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 874 | -0,1 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 729 | -0,6 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 264 | -0,8 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 186 | -1,1 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 503 | -2,2 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 973,0 | 0,3 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 442,5 | -1,7 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 419,8 | 5,6 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 455,2 | 1,3 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 814,9 | -0,8 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 519,9 | -0,6 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 691,8 | -1,6 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 918,2 | 5,1 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 208,6 | -1,4 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 054,5 | 0,8 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 814,7 | 0,1 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 718,4 | -0,7 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 228,3 | -0,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 029,6 | 1,2 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4274,7 | -2,2 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 535 | -5,98 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 13 134 | -0,09 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 13 053 | -0,42 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 727 | -0,34 | ||||||||||||
jałówki | 12 576 | -0,57 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 517 | -0,1 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 144 | 0,8 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 534,99 | 4,2 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 790,55 | 16,8 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 10,61 | 16,3 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,66 | -2,8 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,44 | -2,6 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,21 | -0,9 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w LUTYM za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 8 660 | brak danych | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 574 | -3,1 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 544 | 2,2 | ||||||||||||
36,1-40 kg | brak danych | brak danych | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 452 | 0,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 715 | -0,36 | ||||||||||||
klasa E | 5 626 | -0,37 | ||||||||||||
klasa U | 5 187 | 0,17 | ||||||||||||
klasa R | 4 783 | 0,16 | ||||||||||||
klasa O | 4 177 | 0,01 | ||||||||||||
klasa P | 3 674 | -1,50 | ||||||||||||
S-P razem | 5 526 | -0,22 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 255 | -0,9 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 206 | 0,45 | ||||||||||||
szynka gotowana | 16 455 | -2,67 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 081 | -1,69 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 155,38 | -0,7 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)