DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 624,0 | 2,4 | ||||||||||||
indory | 5 991,0 | 0,3 | ||||||||||||
indyczki | 5 669,0 | 0,7 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 636,4 | 3,0 | ||||||||||||
gęsi typu brojler | ||||||||||||||
gęsi tuczone | 7 422,1 | 0,7 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 184 | 1,9 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 888 | 4,1 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 944 | 0,9 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 737 | 1,3 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 5 095 | 0,6 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 14 230 | 0,8 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 6 027 | 1,5 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 303 | -0,3 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 881 | 0,1 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 18 306 | 0,6 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 904 | -2,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 774 | -0,4 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 326 | 0,7 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 749 | -1,7 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 533 | -1,8 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 183,8 | 1,9 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 834,8 | 4,3 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 944,0 | 0,9 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 664,4 | 1,5 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 5 000,7 | 1,2 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 14 151,1 | 1,4 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 786,3 | 1,6 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 737,4 | 1,4 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 355,6 | 1,2 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 18 489,3 | 0,4 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 942,5 | -0,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 654,5 | -0,5 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 205,0 | 0,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 585,8 | -0,9 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4219,3 | -3,2 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 828 | 1,81 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 13 150 | 0,19 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 13 133 | 0,43 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 786 | -0,10 | ||||||||||||
jałówki | 12 730 | 1,42 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 879 | 1,1 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 435 | 1,8 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 561,01 | 3,7 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 867,93 | 8,8 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,23 | -16,4 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 11,16 | 0,3 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,43 | -1,4 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,22 | -0,5 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w MAJU za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 9 001 | -5,4 | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 401 | -2,9 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 615 | -4,0 | ||||||||||||
36,1-40 kg | 7 867 | 0,4 | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 558 | -1,2 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 6 119 | 2,23 | ||||||||||||
klasa E | 6 035 | 2,17 | ||||||||||||
klasa U | 5 589 | 2,63 | ||||||||||||
klasa R | 5 106 | 2,52 | ||||||||||||
klasa O | 4 382 | 1,73 | ||||||||||||
klasa P | 3 424 | -2,53 | ||||||||||||
S-P razem | 5 912 | 2,45 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 493 | 2,8 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 110 | 0,27 | ||||||||||||
szynka gotowana | 17 296 | 0,25 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 323 | 3,66 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 155,61 | -4,2 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)