DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 540,2 | 0,8 | ||||||||||||
indory | 5 973,3 | -0,3 | ||||||||||||
indyczki | 5 631,1 | -0,8 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 502,5 | -3,5 | ||||||||||||
gęsi typu brojler | 6 840,0 | 4,6 | ||||||||||||
gęsi tuczone | 7 374,0 | -0,1 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 068 | -2,1 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 653 | -0,9 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 861 | -0,3 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 690 | -1,4 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 5 063 | 0,4 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 14 116 | -0,3 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 937 | -0,2 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 320 | 0,0 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 874 | -0,4 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 18 196 | 4,4 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 6 040 | -1,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 809 | 0,2 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 290 | -6,6 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 797 | -4,0 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 616 | -1,5 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 067,7 | -2,1 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 592,6 | 0,0 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 861,3 | -0,3 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 609,9 | -0,7 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 939,5 | 0,4 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 959,3 | -0,8 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 696,1 | -1,3 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 658,2 | -1,1 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 294,1 | -0,8 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 18 421,9 | 6,3 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 962,6 | -1,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 700,7 | 0,3 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 189,6 | -6,1 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 610,5 | -4,3 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4358,1 | -0,3 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 600 | -1,39 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 13 125 | -1,06 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 13 077 | -1,24 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 796 | 0,70 | ||||||||||||
jałówki | 12 551 | -0,04 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 733 | 1,0 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 250 | -1,9 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 541,04 | -1,3 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 798,05 | -10,2 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 11,05 | 11,2 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 11,13 | 3,2 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,52 | 3,7 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,24 | -1,4 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w MAJU za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 9 001 | -5,4 | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 401 | -2,9 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 615 | -4,0 | ||||||||||||
36,1-40 kg | 7 867 | 0,4 | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 558 | -1,2 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 986 | 2,68 | ||||||||||||
klasa E | 5 907 | 3,00 | ||||||||||||
klasa U | 5 445 | 3,33 | ||||||||||||
klasa R | 4 980 | 3,01 | ||||||||||||
klasa O | 4 307 | 2,89 | ||||||||||||
klasa P | 3 512 | 0,82 | ||||||||||||
S-P razem | 5 771 | 2,90 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 317 | 0,8 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 131 | 1,12 | ||||||||||||
szynka gotowana | 17 232 | 0,98 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 9 958 | 0,51 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 162,46 | 0,2 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)