DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 528,8 | 1,8 | ||||||||||||
indory | 5 982,5 | -0,8 | ||||||||||||
indyczki | 5 715,3 | -0,7 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 670,9 | -1,8 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 956 | -4,1 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 624 | 5,7 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 922 | 1,7 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 501 | 3,8 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 992 | 5,7 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 883 | 2,6 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 6 085 | 0,7 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 273 | -0,9 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 855 | -1,8 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 105 | -0,2 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 880 | -0,7 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 790 | 1,0 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 305 | -0,4 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 220 | 4,8 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 603 | -7,9 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 955,2 | -4,2 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 538,7 | 5,9 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 921,9 | 1,7 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 411,9 | 3,4 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 852,1 | 5,6 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 600,1 | 3,4 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 787,1 | 2,4 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 629,7 | -1,3 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 281,7 | -0,5 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 16 911,3 | -1,2 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 811,0 | -0,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 787,0 | 2,2 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 242,7 | 1,6 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 994,9 | 2,3 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4369,4 | -7,9 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 13 333 | 4,6 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 13 145 | -0,3 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 13 108 | -0,1 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 764 | 1,3 | ||||||||||||
jałówki | 12 648 | 0,3 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 519 | 0,0 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 062 | 2,4 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 513,51 | -0,5 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 677,05 | -12,9 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,12 | -5,2 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,97 | 4,1 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,61 | 3,6 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,25 | 2,7 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w LUTYM za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 8 660 | brak danych | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 574 | -3,1 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 544 | 2,2 | ||||||||||||
36,1-40 kg | brak danych | brak danych | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 452 | 0,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 736 | -3,66 | ||||||||||||
klasa E | 5 647 | -3,36 | ||||||||||||
klasa U | 5 178 | -3,61 | ||||||||||||
klasa R | 4 775 | -3,88 | ||||||||||||
klasa O | 4 176 | -4,40 | ||||||||||||
klasa P | 3 730 | -5,98 | ||||||||||||
S-P razem | 5 539 | -3,46 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 314 | -2,5 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 156 | 0,5 | ||||||||||||
szynka gotowana | 16 907 | -2,4 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 254 | -3,7 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 156,46 | 2,2 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)