DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 287,9 | -3,2 | ||||||||||||
indory | 5 907,2 | -1,3 | ||||||||||||
indyczki | 5 782,0 | -0,5 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 730,9 | 0,0 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 387 | -1,5 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 582 | -5,8 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 928 | 2,0 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 328 | -4,0 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 757 | -0,5 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 464 | -1,5 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 691 | 0,2 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 221 | -3,0 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 945 | -0,6 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 114 | 0,8 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 863 | -0,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 073 | -3,9 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 546 | -0,8 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 895 | -1,7 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 698 | 1,3 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 385,9 | -1,4 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 462,2 | -6,0 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 927,9 | 2,0 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 234,0 | -2,8 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 571,5 | -0,8 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 043,3 | -2,5 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 335,1 | -1,3 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 503,8 | 0,2 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 339,4 | 0,7 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 079,0 | 0,2 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 783,1 | -0,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 8 941,6 | -3,6 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 387,2 | -2,0 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 736,4 | -1,3 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4463,2 | 2,1 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 203 | -0,8 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | 12 742 | -0,4 | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | 12 737 | 0,5 | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | — | — | ||||||||||||
krowy | 10 665 | -0,1 | ||||||||||||
jałówki | 12 480 | 0,4 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 267 | 1,4 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 150 | 0,5 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 581,60 | 10,1 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 812,72 | 19,1 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,31 | -4,2 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,93 | 3,6 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,52 | 0,2 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,20 | -0,9 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w MARCU za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 9 380 | 8,3 | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 699 | 1,4 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 968 | 5,6 | ||||||||||||
36,1-40 kg | 8 000 | – | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 830 | 4,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 6 000 | 1,13 | ||||||||||||
klasa E | 5 883 | 0,37 | ||||||||||||
klasa U | 5 437 | -0,15 | ||||||||||||
klasa R | 5 011 | -0,45 | ||||||||||||
klasa O | 4 422 | -0,20 | ||||||||||||
klasa P | 3 858 | 1,51 | ||||||||||||
S-P razem | 5 781 | 0,41 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 466 | -0,2 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 130 | -2,36 | ||||||||||||
szynka gotowana | 17 150 | -0,10 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 9 886 | -6,02 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 163,27 | -0,8 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)