DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
kurczęta typu brojler | 3 307,9 | 1,1 | ||||||||||||
indory | 5 962,7 | -0,6 | ||||||||||||
indyczki | 5 703,9 | -0,4 | ||||||||||||
kaczki typu brojler | 4 664,1 | -1,0 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 676 | 0,1 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 891 | 3,1 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 9 181 | 4,9 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 482 | 0,8 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 971 | 4,4 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 522 | -0,4 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 746 | 5,4 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 6 319 | 0,2 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 6 025 | 2,8 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 237 | 3,0 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 975 | 3,9 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 588 | 0,2 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 323 | -1,8 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 3 015 | -4,6 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4 744 | -0,7 | ||||||||||||
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 5 675,8 | 0,1 | ||||||||||||
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 4 806,1 | 3,9 | ||||||||||||
tuszki indyków patroszonych | 8 658,8 | -1,1 | ||||||||||||
ćwiartki z kurczaka | 3 389,2 | 1,4 | ||||||||||||
skrzydła z kurczaka | 4 822,0 | 4,7 | ||||||||||||
filety z piersi kurczaka | 13 268,7 | 1,2 | ||||||||||||
nogi z kurczaka | 5 466,8 | 4,5 | ||||||||||||
podudzia z kurczaka | 5 625,7 | 0,7 | ||||||||||||
uda z kurczaka | 5 286,6 | 2,8 | ||||||||||||
filety z piersi indyka | 17 319,5 | 3,9 | ||||||||||||
skrzydła z indyka | 5 886,2 | 2,3 | ||||||||||||
udźce z indyka | 9 499,3 | -0,4 | ||||||||||||
podudzia z indyka | 5 164,9 | -3,3 | ||||||||||||
wątroby z kurczaka | 2 730,2 | -6,6 | ||||||||||||
wątroby z indyka | 4472,3 | -2,4 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
bydło 8-12 miesięcy | 12 461 | 0,53 | ||||||||||||
byki 12-24 miesiące | — | — | ||||||||||||
byki powyżej 24 miesięcy | — | — | ||||||||||||
wolce do 12 miesięcy | 9 909 | -2,67 | ||||||||||||
krowy | 11 619 | 1,25 | ||||||||||||
jałówki | 12 461 | 0,53 | ||||||||||||
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
ćwierci byków do 2 lat | 12 429 | -0,2 | ||||||||||||
krów rzeźnych | 10 172 | 0,2 | ||||||||||||
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 587,13 | 12,3 | ||||||||||||
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 814,47 | 7,1 | ||||||||||||
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,52 | 9,3 | ||||||||||||
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
cielęta 60-100 kg | 10,89 | -3,8 | ||||||||||||
młode bydło opasowe | 6,35 | -5,2 | ||||||||||||
krowy wybrakowane | 4,17 | 1,7 | ||||||||||||
BARANINA – SKUP | Cena w MARCU za tonę | Miesięczna zmiana w % | ||||||||||||
17,1-24 kg | 9 380 | 8,3 | ||||||||||||
24,1-31 kg | 8 699 | 1,4 | ||||||||||||
31,1 – 36 kg | 7 968 | 5,6 | ||||||||||||
36,1-40 kg | 8 000 | – | ||||||||||||
Średnia 17,1-40 kg | 8 830 | 4,5 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
klasa S | 5 546 | -4,19 | ||||||||||||
klasa E | 5 444 | -4,09 | ||||||||||||
klasa U | 4 969 | -4,69 | ||||||||||||
klasa R | 4 556 | -4,88 | ||||||||||||
klasa O | 3 979 | -6,21 | ||||||||||||
klasa P | 3 589 | -1,09 | ||||||||||||
S-P razem | 5 319 | -4,51 | ||||||||||||
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % | ||||||||||||
półtusze wieprzowe | 6 157 | -3,5 | ||||||||||||
schab środkowy z kością | 11 044 | -1,91 | ||||||||||||
szynka gotowana | 17 462 | 4,66 | ||||||||||||
kiełbasa toruńska | 10 198 | 1,17 | ||||||||||||
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 163,00 | -1,2 | ||||||||||||
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)