DRÓB RZEŹNY – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
kurczęta typu brojler | 3 467,8 | 0,6 |
indory | 6 029,1 | 0,4 |
indyczki | 5 754,2 | 0,5 |
kaczki typu brojler | 4 755,5 | 1,7 |
DRÓB – SPRZEDAŻ w zakładach drobiarskich | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 214 | -1,1 |
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 322 | 0,6 |
tuszki indyków patroszonych | 8 775 | -0,4 |
ćwiartki z kurczaka | 3 373 | -4,3 |
skrzydła z kurczaka | 4 723 | -8,2 |
filety z piersi kurczaka | 13 534 | -1,1 |
nogi z kurczaka | 6 042 | -2,4 |
podudzia z kurczaka | 6 332 | 0,0 |
uda z kurczaka | 5 960 | 3,3 |
filety z piersi indyka | 17 132 | 0,4 |
skrzydła z indyka | 5 921 | -0,7 |
udźce z indyka | 9 692 | 1,2 |
podudzia z indyka | 5 325 | -2,1 |
wątroby z kurczaka | 3 072 | -1,2 |
wątroby z indyka | 4 998 | 2,2 |
DRÓB – SPRZEDAŻ mięsa luzem | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
tuszki kurcząt patroszonych bez szyj | 6 213,4 | 1,3 |
tuszki kurcząt patroszonych z szyjami | 5 228,0 | 1,9 |
tuszki indyków patroszonych | 8 775,0 | -0,4 |
ćwiartki z kurczaka | 3 300,5 | -1,3 |
skrzydła z kurczaka | 4 593,9 | -9,1 |
filety z piersi kurczaka | 13 148,3 | -0,9 |
nogi z kurczaka | 5 653,7 | -3,7 |
podudzia z kurczaka | 5 705,1 | 0,4 |
uda z kurczaka | 5 307,0 | 5,6 |
filety z piersi indyka | 17 122,8 | 0,5 |
skrzydła z indyka | 5 825,8 | -0,8 |
udźce z indyka | 9 579,9 | 1,0 |
podudzia z indyka | 5 159,8 | -1,8 |
wątroby z kurczaka | 2 927,8 | -0,8 |
wątroby z indyka | 4743,5 | 1,4 |
WOŁOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
bydło 8-12 miesięcy | 12 751 | -3,7 |
byki 12-24 miesiące | 13 185 | -0,8 |
byki powyżej 24 miesięcy | 13 127 | -0,6 |
wolce do 12 miesięcy | — | — |
krowy | 10 620 | 0,3 |
jałówki | 12 609 | -0,9 |
WOŁOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
ćwierci byków do 2 lat | 12 519 | -1,4 |
krów rzeźnych | 9 822 | -0,5 |
CENY BYDŁA ŻYWEGO W HURCIE | Aktualna cena za sztukę | Tygodniowa zmiana w % |
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mleczny | 515,85 | -6,6 |
byczki od 8 dni do 4 tygodni – typ mięsny | 777,00 | -2,7 |
młode bydło opasowe od 6-12 miesięcy | 9,62 | -6,6 |
CENY BYDŁA NA TARGOWISKACH | Aktualna cena za kg | Tygodniowa zmiana w % |
cielęta 60-100 kg | 10,54 | -3,4 |
młode bydło opasowe | 6,38 | -4,3 |
krowy wybrakowane | 4,14 | -1,9 |
BARANINA – SKUP | Cena w styczniu za tonę | Miesięczna zmiana w % |
owce żywe 12,1-17 kg | brak danych | brak danych |
17,1-24 kg | brak danych | brak danych |
24,1-31 kg | 8 844 | -2 |
31,1 – 36 kg | 7 384 | -3,9 |
36,1-40 kg | brak danych | brak danych |
Średnia 17,1-40 kg | 8 409 | 4,5 |
WIEPRZOWINA – SKUP | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
klasa S | 5 954 | -2,73 |
klasa E | 5 844 | -2,88 |
klasa U | 5 373 | -3,73 |
klasa R | 4 968 | -3,95 |
klasa O | 4 368 | -3,92 |
klasa P | 3 967 | 2,40 |
S-P razem | 5 737 | -3,03 |
WIEPRZOWINA – SPRZEDAŻ | Aktualna cena za tonę | Tygodniowa zmiana w % |
półtusze wieprzowe | 6 475 | -0,30 |
schab środkowy z kością | 11 103 | 1,68 |
szynka gotowana | 17 316 | 3,32 |
kiełbasa toruńska | 10 645 | 2,69 |
prosięta na targowiskach (za sztukę) | 153,06 | 0,8 |
źródło: MRiRW |
Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA
ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)