fbpx

Roślinne “mięso” coraz tańsze; to początek wojny cenowej z wołowiną

Jak informuje portal www.rp.pl, Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego (roślinnego) mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. W ten sposób producent białka roślinnego chce rozpocząć walkę cenową z wołowiną.

Jak podaje portal www.rp.pl za Agencją Reutera, koncern ponadto znacznie zwiększa produkcję “mięsa” roślinnego.

Baner Syngenta

Jest to odpowiedź na warunki “covidowe”, w których zamknięto wiele zakładów mięsnych w USA aby zapobiec rozprzestrzenianiu się koronawirusa.

– Sugerowane ceny detaliczne Impossible Burger spadłyby do 5,49 dolarów za sztukę w ponad 17 tys. amerykańskich sklepów spożywczych – podaje Impossible Foods.

Podobne obniżki mają dotyczyć produktów firmy w Kanadzie, Singapurze i Hongkongu.

 

McHale - baner
Danko baner marzec 2024
Webinarium konopie - baner
POZ 2024 - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.