Roślinne “mięso” coraz tańsze; to początek wojny cenowej z wołowiną

Fot. Peter Dawn, unsplash.com

Jak informuje portal www.rp.pl, Impossible Foods poinformowało, że obniży ceny swoich hamburgerów ze sztucznego (roślinnego) mięsa o 20 proc. w amerykańskich sklepach spożywczych. W ten sposób producent białka roślinnego chce rozpocząć walkę cenową z wołowiną.

Jak podaje portal www.rp.pl za Agencją Reutera, koncern ponadto znacznie zwiększa produkcję “mięsa” roślinnego.

Jest to odpowiedź na warunki “covidowe”, w których zamknięto wiele zakładów mięsnych w USA aby zapobiec rozprzestrzenianiu się koronawirusa.

– Sugerowane ceny detaliczne Impossible Burger spadłyby do 5,49 dolarów za sztukę w ponad 17 tys. amerykańskich sklepów spożywczych – podaje Impossible Foods.

Podobne obniżki mają dotyczyć produktów firmy w Kanadzie, Singapurze i Hongkongu.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności