fbpx

Rosja zwiększa spożycie indyków

Rosyjscy eksperci przewidują, że ciągu najbliższych kliku lat spożycie mięsa z indyków w Rosji wzrośnie kilkukrotnie do 5-7 kg na jednego mieszkańca rocznie z 1 kg obecnie.

Udział tego gatunku mięsa w strukturze rosyjskiego rynku drobiu jest nadal znikomy – ok. 2,4%. W 2013 r. w Rosji wyprodukowano 137 tys. ton żywca indyków. Według prognoz rosyjskiego związku producentów drobiu, do 2017 r. poziom wytwarzania wzrośnie trzykrotnie – do 417 tys. ton.

FAMMU/FAPA /AT/

McHale - baner - kwiecień 2024
Syngenta baner Treso
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.