fbpx

Rosja otwiera się na polskie mięso

Trzy polskie zakłady mięsne otrzymały oficjalne pozwolenie Federalnej Służby Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego na eksport swoich produktów do Federacji Rosyjskiej. Informacja została przekazana Głównemu Lekarzowi Weterynarii w Polsce, po przeanalizowaniu przez stronę rosyjską materiałów przedstawionych w raporcie wspólnej inspekcji polskich zakładów wytwarzających produkty pochodzenia zwierzęcego.

Te trzy polskie zakłady to Polskamp sp. z o.o., który uzyskał pozwolenie na rozbiór i składowanie/przechowalnictwo mięsa ptaków, Polski Koncern Mięsny Duda S.A. w zakresie uboju świń, rozbioru mięsa wieprzowego i produkcji farszu z mięsa ptaków oraz Food Service Sp. z o.o. w zakresie uboju świń, rozbioru mięsa wieprzowego i przechowywania.

McHale - baner - kwiecień 2024
Axial Syngenta baner
Baner webinarium konopie
POZ 2024 - baner

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.