Przetwórstwo produktów rolnych w gospodarstwie umożliwia zwiększenie rentowności produkcji, ponieważ produkt przetworzony jest zawsze droższy od surowego. Bezpośrednia sprzedaż przetworów na zasadach rolniczego handlu detalicznego pozwala wielu producentom uzyskać dobre wyniki finansowe.
“Warunki sanitarne i higieniczne w przetwórstwie na poziomie gospodarstwa” będą tematem szkolenia online organizowanego przez Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie. Uczestnicy szkolenia będą mogli zdobyć wiedzę o tym, jakim wymogom prawnym trzeba sprostać, by móc przetwarzać żywność produkowaną w gospodarstwie rolnym.
Szkolenie odbędzie się 18 lipca w godzinach 10.00-11.15 na platformie edukacyjnej ClickMeeting.. Będzie je prowadzić specjalista ds. przetwórstwa i bezpieczeństwa żywności KPODR Magdalena Kulus. Podczas szkolenia omawiane będą “Przepisy prawne krajowe i międzynarodowe w zakresie bezpieczeństwa żywności” oraz “Warunki sanitarne i higieniczne na poziomie gospodarstwa rolnego”.
Rejestracja na szkolenie:
Zapisy trwają do 18.07.2023 r.