fbpx

O jeściu na Kociewiu

„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego w już od kilku lat zawsze w pierwszą sobotę października w województwie pomorskim przez Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet.

W tym roku impreza, której celem jest zarówno przekazywanie tradycji lokalnych kolejnym pokoleniom zamieszkującym region kociewski, jak i poszukiwanie bardziej nowoczesnych elementów pojawiających się w kociewskiej kuchni odbędzie się 3 października w Domu Kultury w Subkowach.
Jak informują organizatorzy sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym.  Tym razem na stołach królować będą sery. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą nią ciasta powstałe bazie sera . Najlepszy zdaniem jury sernik otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.

Baner Syngenta

Obi oba

McHale - baner
Danko baner marzec 2024
Webinarium konopie - baner
POZ 2024 - baner

ZOSTAW KOMENTARZ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najpopularniejsze artykuły
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI
[s4u_pp_featured_products per_row="2"]
INNE ARTYKUŁY AUTORA




ARTYKUŁY POWIĄZANE (TAG)

NAJNOWSZE KOMENTARZE

Newsletter

Zapisz się do Rolniczego Newslettera WRP.pl, aby otrzymywać informacje o tym co aktualnie najważniejsze w krajowym i zagranicznym rolnictwie.