O jeściu na Kociewiu

„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego w już od kilku lat zawsze w pierwszą sobotę października w województwie pomorskim przez Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet.

W tym roku impreza, której celem jest zarówno przekazywanie tradycji lokalnych kolejnym pokoleniom zamieszkującym region kociewski, jak i poszukiwanie bardziej nowoczesnych elementów pojawiających się w kociewskiej kuchni odbędzie się 3 października w Domu Kultury w Subkowach.
Jak informują organizatorzy sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym.  Tym razem na stołach królować będą sery. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą nią ciasta powstałe bazie sera . Najlepszy zdaniem jury sernik otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.

Obi oba

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności