“Mała gastronomia na obszarach wiejskich” – to tytuł szkolenia organizowanego w dniach 18–19 czerwca przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie.
Szkolenie adresowane jest do doradców zatrudnionych w ośrodkach doradztwa rolniczego oraz pracowników izb rolniczych, a jego celem jest przekazanie wiedzy ogólnej z zakresu podejmowania działalności gastronomicznej na obszarach wiejskich niezbędnej przy wsparciu doradczym dla mieszkańców wsi.
Program szkolenia obejmuje zagadnienia związane z aspektami otwierania i prowadzenia lokalu gastronomicznego, w tym przygotowanie koncepcji i strategii działalności, założenie firmy, wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne, wyposażenie, organizacja działalności i zarządzanie, prowadzenie gospodarki wielomagazynowej, działania marketingowe w promocji lokalu oraz niezbędna wiedza kulinarna.
Szkolenie odbędzie się w siedzibie CDR Oddział w Krakowie przy ul. Meiselsa1, a udział w zajęciach dydaktycznych jest dla doradców ODR i Izb Rolniczych bezpłatny.
Źródło: CDR