Kiedy gotuję, to nie marnuję

Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje konkurs „Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”.

Jego celem jest popularyzowanie i promowanie idei nie marnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.

– Stwórz własne danie, zgodne z ideą niemarnowania żywności, prześlij przepis i zdjęcie. Nagrody czekają! Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 17 maja 2020 roku. Regulamin oraz pozostałe szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie organizatora: folkodnowa.pl/ – zachęca do udziału w konkursie resort rolnictwa.

Źródło: MRiRW

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu.
Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.
Please enter your name here
Please enter your comment!

Polityka Prywatności